Xerrades 2013

 

Dijous, 5 de desembre de 2013, Auditori Josep Irla, GenCat Girona

josep roca 2

Josep Roca (@joseppituroca), “Encarna Tirado: el camí de l’excel.lència”

En Josep és el sommelier del restaurant de Girona El Celler de Can Roca, des d’aquest 2013 el millor restaurant del món.

 

 

 

 

martinez-n

Núria Martínez i Barderi, “Gent fora de sèrie”

El Clúster èxit és un projecte fora de sèrie. I ho és per partida doble.  És un projecte nou en el nostre entorn, que pretén mantenir i incrementar l’activitat econòmica amb l’objectiu de promoure la integració laboral de les persones més vulnerables. Persones que, per moltes raons, han estat considerades pel mercat com a  fora de sèrie, en el sentit de no útils. Amb el projecte volem demostrar que tothom té capacitat i talents. En definitiva, tothom pot ser un fora de sèrie, en el sentit positiu.

La Núria ha treballat en diferents àmbits: Parlament Europeu (1990-1995) al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i a l’Institut Català de la Mediterrània ( 1995-1998). Diputada al Parlament de Catalunya (VI legislatura). Regidora Hisenda i Personal, de l’ Ajuntament de Banyoles  (1999-2003).  Actualment és gerent de la Fundació Drissa, membre de la junta directiva d’Ammfeina (Agrupació Catalana d’Entitats per la inserció laboral de persones amb trastorn mental) des de l’any 201i presidenta del Clúster Èxit des del setembre 2012.

AnnaCodinaAnna Codina (@annacodina), “La tecnologia és cosa de nenes”

Constantment parlem del gran potencial del sector TIC per a l’economia i la societat, un àmbit amb oportunitats per a emprendre i per a superar la situació de crisi. Però darrera les dades optimistes s’amaga una crua realitat: el rol de les dones treballant i emprenent en aquest sector és pràcticament insignificant. Com podem treballar per a eliminar les barreres socials, culturals, reals i imaginàries que estan deixant a les dones fora d’aquest futur pròsper i tecnològic?

L’Anna és blogger des de 2009 sobre noves tecnologies a betesiClicks.com (Premi Bloc Catalunya 2011) i PetitsClicks.com. Consultora d’estratègia, marketing i comunicació especialitzada en les noves tecnologies i la web 2.0 a ElGiroscopi. Llicenciada en Administració i Direcció d’Empreses per ESADE.

MIREIA VIDALMireia Vidal, “La solidaritat fa realitat els somnis”

Després de molt de treball i constància amb el que més li apassiona, que és el món de la moda, s’ha fet realitat un dels somnis de la Mireia: presentar la seva primera colecció a Girona, i a l’edat de 16 anys. I tot gràcies a una desfilada benèfica, fruit d’una conversa informal de carrer amb l’alcalde de la ciutat.

La Mireia, que té 16 anys, estudia 2n curs de Batxillerat a l’IES S. Sobrequés de Girona. Ha après, entre d’altres llocs, a l’Espai Qstura de Girona, a l’escola de patronatge de Fina Puig, i a l’Escola de Disseny de Barcelona, És aficionada al kitesurf.