TEDxTalks 2015

tedxgiw-simon-s-Sílvia Simon, “NinsLab: La ciència d’un conte”

Del seu perfil de twitter @silviasimonr : Investigadora (@iqccudg ), professora (@quimicaudg), divulgadora (@c4dudg) i mare. Per suposat no en aquest ordre! Moltes aficions i poc temps.

 

 

 

 

tedxgiw-miriam-fotoMiriam Schwarzman, “Salvada pels pèls

De nacionalidad argentina, afincada en España (Girona actualmente) hace mucho tiempo, vegetariana, amante de los animales (todos), peluquera canina, atv, instructora de educación canina, instructora de perros de asistencia para personas discapacitadas, técnico en terapias asistidas con animales…

La idea inicial era pasear por tres meses y vivo aquí desde hace 31 años (solo echo de menos a mi madre…).

Actualmente compagino la educación canina (mentira, educo a sus dueños) con la terapia asistida con perros, sacar una sonrisa a un discapacitado por medio de mis perros es mi pasión.

La Míriam ens diu que “després d’un trauma personal, vaig sortir endavant gràcies als meus gosos. Ells han estat la meva salvació i inspiració. Ara ajudo a persones amb discapaciat (o no) a poder-se comunicar a través dels gossos. Amb ells arranco somriures!

 perpinya M Àngels Perpinyà, “Girona Temps de Flors: l’èxit del voluntariat

Fa més de 29 anys que col.labora com a voluntària a Temps de Flors. Tins passió per les flors i per l’art! intentaré transmetre-vos les moltes a coses que he après en aquests anys:  el poder de la col.laboració i la felicitat de treballar amb gent com tu!

És un repte apassionant saber quin espai et correspon a decorar i pensar amb quines flors i com ho decorarem jo i l’equip que s’ha anat formant al llarg d’aquests anys al meu voltant. Quina gran satisfacció!!!  Ja estem pensant què farem a Temps de Flors 2016!!!

oriol

Oriol Costa, “Una economia diferent: l’economia social

Navegarem des de la biografia associativa a l’ecologia del capital, de la inconsciència econòmica a l’autoconsciència empresarial, l’economia associativa com a model de desenvolupament sostenible.

Em preocupa l’educació – ja d’ abans de tenir 3 fills- ara m’ocupa molt. Canviant l’educació, per tenir un món millor. Actualment cultivo persones, projectes i valors. I aquest any serà una gran collita! @oriolcosta

bet

Bet Iglesias, “Valentes i acompanyades

Donem suport a noies adolescents i joves que viuen entre nosaltres i pateixen l’amenaça d’un matrimoni forçat, un dels atemptats més greus contra els drets humans. Comptem  amb una xarxa de professionals i voluntaris que treballen per al seu enfortiment emocional i la seva  capacitació formativa i laboral per tal que puguin resistir la pressió familiar i desenvolupar-se com a persones lliures. El projecte Valentes i Acompanyades es proposa generar un model d’intervenció validat i replicablearreu del món.

Estic vinculada des de la meva època d’estudiant al món educatiu i social i treballant en especial als àmbits de la immigració, l’educació de d’adults i el suport a nens i nenes nouvinguts.  Actualment centrada en la defensa dels drets humans i l’apoderament de les dones joves en particular.

ANNA PERFIL GRAN

Anna Cejudo, “El poder de les idees

Tots tenim idees i somniem en convertir-nos en el pròxim fundador d’una  start-up d’èxit que acabi sent adquirida per una gran corporació. No obstant són pocs els que decideixen tirar-les endavant. Quines són les pors de l’emprenedor? Des de l’experiència personal, veurem el canvi que podem aconseguir a la nostra vida si perseguim les nostres idees i fem el que realment ens mou per dins. Un abans i després en la vida d’una persona, que també podries ser tu.

Sóc emprenedora en el món de la consultoria d’idees i la innovació. Llicenciada en ADE per ESADE, vaig deixar la feina en una gran multinacional per perseguir el meu somni: crear una empresa pròpia que ajudés als qui tenen idees i les volen fer realitat. @annacejudo