MiniTalks 2013

Dijous, 5 de desembre de 2013, Auditori Josep Irla, GenCat Girona

foto ANNA CARBONELLAnna Carbonell (@addictes), “El gran poder de comunicació de les dones”

Si vols tenir èxit en una campanya de publicitat oblida’t del que fins ara s’havia dit (que havies de posar-hi sexe), perquè el que realment es pot demostrar és que hi has de posar una dona o dirigir-lo cap a ella. La dona és la millor prescriptora que existeix. És la que recomana als fills, germans, marits, amingues, companys de feina… que comprin un determinat producte i és a qui més cas es fa. Per això, actualment totes les empreses s’hi dirigeixien, encara que pugui semblar que no es així, i les fan les protagonistes dels seus anuncis fins i tot quan els productes son 100% masculins. Colònies masculines, desodorants masculins, marques de cervesa, de cotxes… tots han acabats rendits a la imatge de la dona per protagonitzar els seus anuncis i donar-los notorietat amb més o menys encert.

L’Anna és Diplomada en Turisme, Llicenciada en Publicitat i Relacions Públiques i amb un Màster amb Direcció de Comunicació i Direcció de Màrqueting, s’especialitza en Identitats Digitals i reputació online. Després de les seves experiències laborals en diferents àmbits de la comunicació, aquest any va fundar AD-dict.es, una empresa especialitzada en la gestió d’Identitats Digitals per a empreses juntament amb actes de cobranding. A banda, és responsable de comunicació del Club de Màrqueting i Vendes de Girona, col.labora a TV Girona al programa “Empresa x tots” i té una secció mensual a Radio Cap de Creus sobre màrqueting.

farreros-ma-fotoMònica Farrerós, “Desperta i fes”

De forma senzilla i amena es defensa que amb la posada en pràctica de la pròpia actitud creadora aconseguim sentir-nos vius i que d’aquesta pràctica se’n deriven beneficis a diferents nivells: psíquic, emocional, etc. Especialment si es porta a terme dins d’un marc determinat i en relació a un professional.

La Mònica és professora de secundària, Artterapeuta iArtista plàstica. A més, és emprenedora responsable de La Bullidora. Llicenciada en Belles Arts per la UB. Màster en Artteràpia per la UdG. CAP i Postgrau en Geometria gràfica i Dibuix Tècnic per la UPC. Postgrau sobre el Segle XX a debat per la UB.  Marketing Digital SEM i SEO per la UPF. Seminaris Subjecte Creador I i II. Membre de l’associació GREFART d’artterapeutes professionals i de la FEAPA, Federació Española d’Associacions Professionals d’Artteràpia.

foto4 SILVIA QOSTURASílvia Castelló: “L’essencial és senzill”

L’essencial és senzill? Ressò del nostre saber popular, de com torna renovat i modern tot allò que les dones havíem abandonat: Cosir, cuinar, hort… El do it yourself remarca la importància de petites/grans actituds de la nostra vida com a dones autèntiques, com per exemple cosir: Realitzarem un taller per entendre la creativitat que hi pot haver en un retall de roba. I si a més a més vivim i treballem fent grans coses senzilles? “Cosir és crear, viure i compartir!”

La Sílvia està casada i és mare de 3 nens. Vé de família d’emprenedors. Des de petita li ha encantat cosir, finalment va decidir dedicar-se a allò que li agradava, senzillament: ensenyar a cosir. Va obrir Espai de Qstura fa més de 3 anys, i és un reinventar-se cada dia, ha ensenyat a centenars d’alumnes a fer el que els agrada o a tenir una nova professió, desfilades, televisió, xerrades, entrevistes… Qstura creix i ella ho fa amb Qstura.

M.Angels Farreny entrevista ARAMaria Àngels Farreny (@naturarespira), “Temps, procés, instint i respiració

La M. Àngels és la fundadora de Natura Respira 3.0: Escola Europea de Respiració  un projecte social que innova la professió d’Entrenador de Respiració i Lideratge, per  difondre les bondats d’una bona praxis respiratòria, postural i nutricional en el mon de l’educació,  l’empresa i la emprenadoria , aixi com entre col·lectius amb risc d’exclusió social. Als anys 80, treballa  com a  periodista de Ciència i Tecnologia a Mitjans de comunicació com: La Vanguardia (col·laboradora assídua de les pàgines  de “Ciència i Tecnologia” a les ordres de Vladimir de Semir), El País, El Mundo, Premsa especialitzada, etc. Durant més de 5 anys ostenta el càrrec de cap de Premsa del Copca i del Cidem sota les ordres de la Sra. Anna Maria Birulés; cap de premsa del Departament d’Indústria dirigit per Josep Maria Piqué, i adjunta al Departament de Premsa de la U.P.C (Barcelona), així com a  Directora de les primeres jornades de robòtica que es realitzaren a la U.P.C per el Departament de Robòtica dirigit per J.Amat.

Sandra Llinares

Sandra Llinares (@llinaressandra), “How to always have clients”

La majoria de professionals independents només es promocionen quan necessiten clients i no aconsegueixen els resultats que els agradaria. Perquè la gent et compri ha de confiar en tu i la confiança requereix temps. Has d’estar sempre promocionant-te, fins i tot quan ja tens prou clients. Busca constantment maneres de fer que els teus clients potencials et tinguin en ment perquè, quan et neccessitin, pensin en tu i et contractin. La majoria d’accions que pots fer per guanyar-te la confiança de la gent són totalment gratuïtes. Només t’has de comprometre amb tu mateix/a a fer-les.

La Sandra és fundadora de la Escuela Europea Emprender con Éxito i creadora del “Sistema Més i Millors Clients” per a professionals independents. És coautora de “Coaching a la pràctica: 10 històries reals d’èxit” (Ed. Amat) i autora de “Conferencias que Venden” (ebook gratuït). Té un màster en Coaching i Lideratge Personal (Univ. Barcelona). És practitioner en Programació Neurolingüística (PNL). I també és llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UB.

evamesa

Eva Mesa, “Women thinking, new rules on the game”, amb la col.laboració d’Alexandra Masó i  de Marie-Pierre Devienne

La dona ha aconseguit un nou poder mai abans abastat, com és el de desesperar i confondre una estructura tradicionalment masculina. Llavors, com podem encaixar aquestes i d’altres habilitats en un món canviant com el d’avui? Aquesta és la pregunta que responen les tres generacions d’empresàries, però sobretot dones. Per aportar les eines que elles mateixes i dins de cada generació han adquirit i aplicat en els rols socials, aquesta és una petita introducció al futur, per aportar possibles visions de com la dona i el paper de la dona en la societat pot seguir guanyant presència i consideració. Com assolir el desenvolupament de les nostres capacitats aprofitant les eines pròpies de cada generació per complementar i perfeccionar els nostres models de pensament i competències que, pel fet de ser dones, no deixa de ser delicat però gratificant.

L’Eva és sòcia i gerent de Franstage SL. Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat Pompeu Fabra. Amb un home, tres fills, un gat, i un peix, la conciliació laboral i familiar no ha estat gens fàcil. El 2008 va decidir aportar el seu coneixement del mercat francès i català per crear Franstage, amb l’objectiu de fomentar les relacions comercials transfrontereres. S’adona que la seva funció de mediadora en l’àmbit privat té també sortida en l’àmbit professional.